В НАТО здивувались голосуванню в Раді щодо вступу до альянсу - ЗМІ

В НАТО здивувались голосуванню в Раді щодо вступу до альянсу - ЗМІ
Україна не обговорила з Брюсселем своїх намірів щодо членства у НАТО.

Представники Північноатлантичного Альянсу були здивовані голосуванням в українському парламенті. Україна не обговорила з Брюсселем своїх намірів щодо членства у НАТО.

Прийняття Верховною Радою законопроекту №6470, що визначає членство України в НАТО як стратегічний зовнішньополітичний пріоритет держави, відбулось без попередніх консультацій з Брюсселем, пише DT.UA.

За інформацією видання, поінформовані співрозмовники «в один голос» стверджують, що ані Адміністрація президента, ані Міністерство закордонних справ не були задіяні у підготовці тексту зазначеного законопроекту, хоча українські дипломати його і підтримують.

«Це рішення Верховної Ради ухвалювалося і без консультацій з Брюсселем. І голосування в парламенті викликало в представників як альянсу, так і країн–членів організації здивування. У результаті в Організації Північноатлантичного договору публічно тільки сухо заявили, що взяли до відома рішення Верховної Ради про зближення з НАТО», – йдеться в статті.

Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №6470 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України). Документ визначає членство України в НАТО як стратегічний зовнішньополітичний пріоритет держави.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що прийняття закону буде сприяти розширенню і поглибленню співробітництва України з Організацією Північноатлантичного договору, зміцнення нацбезпеки України, а також забезпечить гарантію її суверенітету і територіальної цілісності.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: