В НАЗК переконані, що через «фейкову» декларацію зловмисники хотіли дискредитувати систему е-декларування

В НАЗК переконані, що через «фейкову» декларацію зловмисники хотіли дискредитувати систему е-декларування

На думку Рябошапки, його кандидатура для цієї мети була обрана не випадково

Член Національного агенства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслан Рябошапка переконаний, що поява «фейкової» декларації від його імені не випадкова, її творці таким чином, хотіли дискредитувати систему електронного декларування. Про він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Я був один із тих, хто наполягав на тому, щоб система е-декларування була запроваджена в найшвидші строки, які ми самі визначили. Моя позиція була жорстка, тому було вибрано саме мене, як частину операції з дискредитації системи е-декларування», - зазначив він, наголошуючи при цьому, що жодної електронної декларації не подавав.

Водночас на питання, хто винен у тому, що система електронного декларування запрацювала у тестовому режиму, Рябошапка не дав чіткої відповіді.

«Система повинна працювати не в дослідній експлуатації, а в промисловій. Має бути сертифікат від Держспецзв’язку, що система в юридичному сенсі повністю легітимна. Ми такий сертифікат не отримали, але мої колеги наполягали, щоб система працювала в дослідному режимі. Я пропонував заблокувати можливість подавати декларації, але мене не послухали. Друга частина проблеми, повна чи не повна система. Сьогодні три блоки повністю готові до експлуатації: прийом, зберігання, оприлюднення декларацій. Цього достатньо, щоб система почала працювати. Найближчі два місяці НАЗК мало б збирати декларації, і за ці два місяці можна було б закінчити роботу ще над двома модулями: інтеграція з іншими реєстрами і обробка декларацій. Розробники говорили, що ця робота завершена, тестовий режим був проведений успішно», - пояснив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: