В НАЗК пояснили, коли запрацює автоматизована перевірка декларацій

В НАЗК пояснили, коли запрацює автоматизована перевірка декларацій

Для автоматизованої перевірки ще має бути підзаконний акт

Автоматизована перевірка декларацій запрацює тоді, коли з’явиться автоматизований модуль верифікації декларацій. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак.

«Зараз ми активно працюємо над підготовкою правил верифікації декларацій, щоб сформувати технічне завдання для розробки відповідного модуля перевірки. Для автоматизованої перевірки ще має бути підзаконний акт, який вказує критерії ризику і приймається на засіданні Нацагентства. Потім розробляється технічне завдання і оголошуються тендерні процедури», - розповіла вона.

Корчак зазначила, що також потрібно з’ясувати причини збоїв, які відбувалися в системі е-декларування під час пікових навантажень, щоб ця ситуація не повторювалася. «Для цього треба провести незалежний аудит системи: за його результатами буде видно – чи потрібно програму повністю переписувати, чи доопрацювати. Коли прем’єр-міністр каже, що нам усього вистачає і у нас є купа грошей, аби придбати сервери, то треба розуміти – ми не можемо піти закупити будь-що. Нам треба знати причини збоїв перед тим, як витрачати державні кошти. Чекаємо аудиту», - сказала глава НАЗК.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: