В НАЗК «заспокоїли» чиновників: якщо хочуть пограбувати, зроблять це і без електронних декларацій

В НАЗК «заспокоїли» чиновників: якщо хочуть пограбувати, зроблять це і без електронних декларацій

Вірогідність бути пограбованим є і без електронного декларування доходів, - Корчак

З появою електронного декларування доходів побоювання чиновників бути пограбованими зростуть. Про це керівник Національної агенції з запобігання корупції Наталія Корчак сказала в інтерв’ю «Главкому».

«Побоювання завжди будуть, бо чим бідніше живе країна, тим більше потенційних грабіжників з’являється. Але ми не можемо ставити під сумнів все що написано в законі про запобігання корупції в частині тих позицій, які вказуються в електронній декларації. В мене, як у пересічної людини, може бути окреме ставлення, наприклад, до того, щоб вказувати в декларації готівкові кошти, які лежать не на рахунках в банку, а вдома. Ніхто ж не забороняє людині накопичувати кошти, не довіряючи банківським установам», - зазначила вона.

Разом із тим, на думку Корчак, вірогідність бути пограбованим є і без електронного декларування доходів. «Але мені здається, що той, хто хоче пограбувати, і без системи електронного декларування це зробить. Ці процеси непідконтрольні ані нам, ані кому іншому», - пояснила вона.

Корчак також уточнила, що не будуть доступні персональні дані – ідентифікаційний код, місце проживання. «А всю інформацію, яка міститься в реєстрі, ми і зараз можемо там знайти – і про машини, і про будинки», - повідомила вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: