В ОБСЄ навіть не обговорюють направлення на Донбас поліцейської місії

В ОБСЄ навіть не обговорюють направлення на Донбас поліцейської місії

Генсек ОБСЄ Заньєр зазначив, що для направлення поліцейської місії на Донбас потрібна згода всіх залучених сторін

Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ламберто Заньєр заявив, що жодна конкретна дискусія щодо направлення на Донбас поліцейської місії ОБСЄ наразі не ведеться, оскільки на це потрібна згода всіх залучених у збройний конфлікт сторін.
Про це він сказав сьогодні на брифінгу в Києві.
«На даний момент поки ще немає ніякої операційної дискусії щодо поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі. Подивимося з часом, як буде розвиватися це питання, тому що на це потрібна згода всіх залучених сторін, і тоді ми зможемо розпочати цю дискусію», - сказав Заньєр.
У цьому контексті він зазначив, що у ОБСЄ хочуть перш за все побачити, чи будуть проводитися вибори на окупованих територіях Донбасу, і якщо будуть, то коли, а після цього Бюро демократичних інститутів і прав людини має оцінити рівень безпеки у регіоні.
«Тоді ми зможемо оцінити, який міжнародний контингент потрібен для подальшої допомоги. Далі ми почнемо працювати над тим, щоб вибори відбулись належним чином і щоб міжнародні спостерігачі змогли їх безпечно відвідати», - повідомив генсек ОБСЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: