В Одесі СБУ проводить обшук у соратника Саакашвілі (ФОТО)

В Одесі СБУ проводить обшук у соратника Саакашвілі (ФОТО)

Слідчі дії ведуться в рамках кількох кримінальних проваджень

Слідчі Генеральної прокуратури України та столичного управління СБУ проводять обшуки в кабінеті і будинку помічника-радника губернатора Одеської області, колишнього генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе, а також за місцем реєстрації фонду «На благо Одеси» (бізнес-центр на Успенській). Про це «Думській» повідомили джерела в правоохоронних органах.

Слідчі дії ведуться в рамках декількох кримінальних проваджень. Так, одне з них відкрито за фактом незаконного відшкодування податку на додану вартість посадовим особам Генерального консульства Грузії в 2012-2013 роках. Згідно з матеріалами справи, дипломати отримали майже 20 мільйонів гривень за нібито придбані в київських магазинах брендові речі і одяг. Сьогодні ж слідчі навідалися в магазини «Луї Віттон» і «Прада», а також Державну фіскальну службу.


Крім того, ГПУ цікавиться діяльністю фонду «На благо Одеси», головою якого є Нішніанідзе. Цей фонд акумулює гроші низки великих одеських бізнесменів. За рахунок фонду закуповувалися дорогі автомобілі, оплачувалася передвиборна кампанія Саші Боровика, закордонні поїздки губернатора, форуми в обласних центрах України. На думку Генпрокуратури, все це є корупцією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: