В окупованому Криму ФСБ затримала українського активіста (оновлено)

В окупованому Криму ФСБ затримала українського активіста (оновлено)
Іван Мовенко
Фото RFE/RL

ФББшники затримали активіста, який восени був побитий через українську символіку

У Кримській правозахисній групі заявили, що в анексованому Криму співробітники російської ФСБ затримали кримського активіста Ігоря Мовенка. «Кримська правозахисна група перевіряє інформацію», – йдеться у повідомленні організації на Facebook.

Журналіст Антон Наумлюк у себе на сторінці у Facebook повідомляє, що перед затриманням у Мовенка провели обшук.

Як стало відомо, обшук пройшов вранці, вилучили ноутбук, жорсткі диски, телефон. «Чоловіка після цього відвезли, ополудні привезли назад в наручниках, і відвезли знову. Активіст встиг сказати їй (дружині), що його побили, погрожують арештом, якщо він не визнає провину у справі про екстремізм», - пише журналіст.

Наумлюк також повідомив, що вчора на ринку Привоз в Сімферополі поліція провела рейд і затримала мінімум п'ять чоловік з українськими паспортами. Декількома днями раніше був затриманий Володимир Балух, який вивішував український прапор на дах будинку, оперативники заявили, що під час обшуку виявили у нього патрони і динамітні шашки. Під час обшуку у Мовенко оперативники фотографували українські прапори.

Як відомо, у мережі YouTube 8 вересня з’явилося відео, зняте на місці події дружиною Ігоря Мовенка. За її словами, Ігоря Мовенка побив чоловік через символіку українського батальйону «Азов», наклеєною на велосипед кримчанина.

Лікарі діагностували у Ігоря Мовенка відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа та інші травми.
У підконтрольному Кремлю Гагарінському районному суді Севастополя відбулося засідання, на якому Ігоря Мовенка оштрафували на дві тисячі рублів. Прокуратура Криму при Генпрокуратурі України 9 вересня почала досудове розслідування за фактом побиття громадянина України в місті Севастополі за використання української символіки.

Після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях, людей переслідують за релігійними мотивами, зазначають представники Меджлісу і правозахисники. Однак російська влада півострова і Кремль це заперечують.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: