В окупованому Севастополі хочуть карати за порушення чистоти російської мови

В окупованому Севастополі хочуть карати за порушення чистоти російської мови
Фото: Русский век

Самопроголошений сенатор Соболєв побачив у «фені» небезпеку для Росії

Ненормативна лексика, умисне спотворення російської мови руйнують культурний код Росії і підривають її безпеку. Про це заявив так званий сенатор від Севастополя Андрій Соболєв, пише ForPost з посиланням на «Парламентськау газету».

Напередодні відкриття фестивалю «Велике російське слово» і III Міжнародного Лівадійського форуму в Криму Соболєв зазначив, що давно пора задуматися «на високому експертному рівні» про захист чистоти мови.

«Все викривлення мови відбуваються здебільшого в медійній сфері, в мовному середовищі. Ті музичні «шедеври», естрадні номери, які лунають в російському ефірі, не можна віднести до зразків російської словесності - скоріше навпаки, вони орієнтують на «феню», жаргон, «новояз», - цитує Соболєва російське парламентське видання.

Соболєв вважає необхідними вести обмежувальні заходи аж до адміністративної і «може бути й більш серйозної» відповідальності.

«Це не свобода слова, якої прикриваються деякі красномовці - це руйнування нашої національної, культурної, літературного коду. В кінцевому рахунку - це підрив безпеки нашої країни, так як без культурного «хребта» ми все розвалимося. І ті, хто намагаються його «перебити», повинні давати відповідь за законом», - заявив представник окупаційної влади.

Він пропонує забороняти творчість, яка займається «спотворенням мови в публічній сфері», займатися цим, на його думку, повинні професійні експерти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: