В Опоблоці заявляють, що спроба арешту депутата міськради Орлова – політичне переслідування опозиції

В Опоблоці заявляють, що спроба арешту депутата міськради Орлова – політичне переслідування опозиції
Фото rian.com.ua

Депутати з Опоблоку скаржаться на репресії

Опозиційний блок висловив протест проти «політичних переслідувань, які здійснює Генпрокуратура». Про це йдеться в заяві політсили, текст якої наведено нижче.

«Сьогоднішня спроба арешту депутата Одеської міськради від Опозиційного блоку Олександра Орлова і спроба «вибити» з нього свідчення на главу нашої одеської організації Миколу Скорика стали ще одним прикладом цинізму влади і політичних переслідувань опозиції. Ми звертаємося до посольств усіх країн, які є партнерами України, із закликом докласти всіх зусиль, щоб зупинити політичні переслідування опозиції в нашій країні.

Опозиційний блок заявляє, що за організацією репресій в Україні стоїть особисто генпрокурор Юрій Луценко. Прокуратура перестала бути органом, що здійснює контроль за законністю. Юрій Луценко перетворив її на орган, який очолив політичні репресії.

Репресії спрямовані виключно проти опозиції. Досі ніхто не відповів за загибель 48 одеситів 2 травня 2014 року, спалених у Будинку профспілок, ніхто не поніс відповідальності за побиття нашого колеги Нестора Шуфрича в прямому телеефірі два роки тому.

Замість покарання винних прокуратура вигадує звинувачення проти Миколи Скорика і Олександра Орлова – політиків, які вимагають від влади розслідування у справі 2 травня і вироків для злочинців. Таким чином Луценко свідомо стає на бік убивць 48 одеситів та фактично покриває злочинців.

У Генпрокурори і радикалів, які спалювали Будинок профспілок, є спільна мета – уникнути відповідальності за злочини, які вони скоїли в Україні за останніх два з половиною роки. Вони знають, що популярність Опозиційного блоку постійно зростає і що наближається час, коли в країні відновиться законність і радикальні злочинці опиняться за ґратами. Саме це змушує збанкрутілих політиків і їхніх радикальних найманців форсувати агресивну кампанію репресій проти опозиції.

Опозиційний блок вимагає від влади зупинити політичні репресії, що проводяться генпрокурором Луценком. Ми закликаємо посольства демократичних країн застосувати свій вплив на владу, аби захистити ті принципи, за якими живуть їхні держави і які знищуються в Україні, – демократію, свободу слова і права опозиції».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: