В ОУН заявили, що не допустять входження учасників Хресного ходу в Київ

В ОУН заявили, що не допустять входження учасників Хресного ходу в Київ

В організації обіцяють застосовувати тільки мирні методи, утім в разі провокацій мають намір «діяти креативно».

В Організації українських націоналістів (ОУН) повідомили про створення спільно з вісьмома громадськими організаціями штабу оборони Києва, з метою не допустити входження учасників Хресного ходу в Київ.

Зокрема, на трасах, що ведуть у місто, планується розмістити два наметових містечка. Один біля Борисполя, другий – на Житомирській трасі. Планується, що наметові містечка будуть функціонувати з 23 до 27 липня.

«Нагадаємо, на Київ йде так звана «ходу за мир», яка ініційована московським патріархатом. У ній беруть участь відверті колаборанти на службі Кремля, які йдуть до Печерської лаври «молиться» за перемогу Росії. Під час війни на Сході – це чергова провокація, яка ініційована країною-агресором. Мета нагадати українцям, що Україна все ще колонія імперської Москви», - йдеться в заяві ОУН.

В організації підкреслили, що збираються діяти виключно мирними методами, але «у випадку провокацій або відмови колаборантів від планів увійти в Київ», залишають за собою право «діяти креативно».

Як повідомлялося, Всеукраїнський хресний хід миру, любові та молитви за Україну стартував на сході України зі Свято-Успенської Святогорської лаври 3 липня, а на заході України - 9 липня Свято-Успенської Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Київської Русі і пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, хресні ходи зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом з православними Києва і паломниками з усієї України пройдуть до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Хресні ходи супроводжують чудотворні ікони Божої Матері «Почаївська», «Святогірська» та інші шановані святині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: