В Раді вже хочуть звільнити міністра фінансів

В Раді вже хочуть звільнити міністра фінансів
Олександр Данилюк

Депутат Дмитро Святаш з групи "Відродження", що є великим противником закону щодо зниження акцизів на ввезення в Україну автомобілів, які були у вжитку, розкритикував міністра фінансів Олександра Данилюка.

Про це він розповів в інтервью «Главкому».

«У парламенті я 14 років, і за цей час були різні уряди, але завжди подібним популістським проектам заважав Кабінет міністрів, незалежно від того, хто був прем’єром, - каже Святаш. - Цьому ж Кабміну плювати. Я Данилюку десять разів телефонував, щоб пояснити про втрати бюджету, але він, я так розумію, зайнятий власним бізнесом і так і не спромігся мене прийняти. А його попередниця Яресько навіть не надіслала свого представника, коли цей закон розглядали в першому читанні».

Також Святаш привів цифри ненадходжень до бюджету, що спричинить прийняття цього закону: «Ці цифри розрахувало міністерство фінансів. Кількість машин, які завозяться легально з великою митною вартістю, зменшиться приблизно на дві третини, і загальні втрати бюджету по балансу складуть до мільярда гривень на рік. Я вже не кажу про непрямі втрати. Крім того, є лист від МВФ, який прямо радить підняти акциз на вживані машини, але цьому Кабміну плювати на все. І якщо завтра в Раді виникне ініціатива звільнити Данилюка, я категорично це підтримаю».

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла законопроект, яким радикально знижені акцизи на ввезення машин, що були у вжитку.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: