В результаті війни США проти ІДІЛ можуть спалахнути 10 нових військових конфліктів

В результаті війни США проти ІДІЛ можуть спалахнути 10 нових військових конфліктів
Фото korrespondent.net

В рамках своєї стратегії боротьби з «Ісламською державою» США покладаються на ряд регіональних прихильників і місцевих збройних груп, які часто зовсім не ладнають між собою

Межі «халіфату» «Ісламської держави» швидко скорочуються. Фортеці угруповання в Іраку і Сирії руйнуються одна за одною. Очолювана США боротьба з ІДІЛ досягла тієї точки, коли виникає питання: «а що буде далі?», пише The Washington Post.

«Поки здається, що відповідь буде такою: нові війни», - дає відповідь автор статті.

«Частково це викликано тим, що в рамках своєї стратегії боротьби з «Ісламською державою» США покладаються на ряд регіональних прихильників і місцевих збройних груп, які часто зовсім не ладнають між собою, - йдеться в статті. - Хоча всі вони вважають ворогами ІДІЛ, більшість з них вважають ворогами один одного теж. Відвойовуючи території у бойовиків, вони поспішають застовпити претензії на захоплені землі способами, які викликають конфлікти з тими, хто також захоплює території. закипає нові війни за контроль над миропорядком, який складеться після «Ісламської держави».

Видання наводить список воєн в довільному порядку. «Без сумніву, їх буде більше. Деякі вже почалися. Інші можуть і не статися. Однак кожна з них дасть «Ісламській державі» додаткові шанси на виживання, оскільки продовжить умови, що дозволили цьому угрупованню добитися процвітання - і, можливо, змусить Сполучені Штати вплутатися в справи Близького Сходу на багато років вперед».

Войни:

1. Підтримувані США курдські війська проти підтримуваних Туреччиною арабських військ.

2. Туреччина проти сирійських курдів.

3. Сирійські курди проти сирійського уряду.

4. США проти Сирії.

5. Туреччина проти Сирії.

6. Іракські курди проти іракського уряду.

7. Іракські курди проти шиїтських ополчень.

8. Курди проти курдів.

9. Араби-сунніти проти шиїтів і (або) курдів.

10. Залишки «Ісламської держави» проти всіх.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: