У Росії знов заговорили про «утиски російськомовних» в Україні

У Росії знов заговорили про «утиски російськомовних» в Україні

Матвієнко зазначила, що в деяких країнах нагнітається конфронтація щодо Росії

Росія «не хоче спокійно дивитися на те, як російськомовне населення в деяких колишніх республіках СРСР стає об'єктом утисків у царині мови й освіти». 

Про це заявила спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко, - пишуть російські ЗМІ.

«Російські люди, російська культура стають об'єктом утисків і гонінь. Можна навести масу прикладів обмеження законних, передбачених міжнародним правом інтересів російських людей за кордоном у царині мови, культури, освіти. Ми знаємо, що відбувається в цій галузі в Латвії, Естонії, в Україні, у низці інших держав», - заявила Матвієнко.

За її словами, Росія не хоче «спокійно дивитися на все це».

При цьому Матвієнко зазначила, що в деяких країнах нагнітається конфронтація щодо Росії, поширюється русофобія і робляться спроби «ізолювати своїх громадян від великої російської культури» під приводом їх нібито нелояльності до країни проживання.

«За межами Росії росіян особливо багато в Україні, Білорусі, Молдові, у країнах Балтії ... Ніхто і ніколи не наводив фактів, прикладів їхньої нелояльності, просування політичних і економічних інтересів Росії на шкоду інтересам країни проживання», - заявила спікер Ради Федерації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: