В Росії хочуть ввести виїздний збір для своїх туристів

В Росії хочуть ввести виїздний збір для своїх туристів
Російські туристи за кордоном

Розмір збору повинен визначатися залежно від країни, куди споживач придбав путівку, - зазначив російський депутат

Депутат законодавчих зборів Ленінградської області Володимир Петров запропонував главі Ростуризму Олегу Сафонову ввести виїздний збір – до 100 російських рублів на добу для російських туристів, які вирушають до інших країн, передає РІА «Новости».

Як повідомляє видання, депутат вважає, що введення цільового виїзного збору може стати доцільним кроком для захисту і підтримки вітчизняного ринку літнього відпочинку. Доходи від цього збору він пропонує направити на розвиток матеріально-технічної та інфраструктурної бази Кубані, Криму, Ростова-на-Дону, Кавказу та інших перспективних туристичних напрямків Росії.

«Розмір збору повинен визначатися в залежності від країни, куди споживач придбав путівку, але не повинен перевищувати максимальної позначки 100 рублів за добу перебування», - повідомив депутат.

На думку Петрова російська туристична галузь зробила значний якісний стрибок: «якщо буквально 10 років тому наші громадяни не мали широкого вибору туристичних напрямків для літнього відпочинку, то зараз перед туристом відкриті десятки і сотні варіантів для сезонного виїзду», - додав депутат.

Як відомо, РНБО запровадила для росіян нові правила перебування в Україні. В Росії лякають контрзаходами у відповідь на посилення правил в’їзду в Україну.

Крім того, за даними російських туроператорів, потік туристів до анексованого Криму на початку цьогорічного туристичного сезону впав майже на 40 відсотків, порівняно з минулим роком, серед причин - зниження інтересу росіян. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: