У Росії істерика у зв'язку з перейменуванням Кіровограда

У Росії істерика у зв'язку з перейменуванням Кіровограда
Фото з відкритих джерел

Російські ЗМІ дуже перейнялися появою в Україні міста Кропивницький

Росія дуже емоційно сприйняла перейменування українського міста Кіровоград на Кропивницький. Це стає зрозуміло вже із заголовків, з якими російські ЗМІ опублікували новину про перейменування.

Зокрема, сайту Lenta.ru не сподобалось, що місто отримало нову назву на честь відомого драматурга, який сповідував проукраїнські погляди. «Драматург Марко Кропивницький був засновником українського професійного театру, відомий тим, що відмовився перекладати свої твори російською. Пропагував українську мову», - пише видання.

1lenta_ru

lenta

Інше видання, «Росбалт», опублікувало матеріал під заголовком «Верховная рада «избавила» Украину от Кировограда». У тексті наголошено, що під час голосування щодо перейменування міста «проти» висловилися нардепи з «Опозиційного блоку».

2rosbalt

Переймається появою в Україні міста Кропивницький також російський сайт Newstes. Драматичний заголовок «Украина потеряла Кировоград», напевно, був розрахований на прибічників терористів, які діють у зоні АТО.

3newstek

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала перейменування міста Кіровоград на Кропивницький. "За" проголосували 230 депутатів, "проти" -  5, 6 - утримались і ще 89 депутатів не голосували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: