У СБУ обурені: суд арештував дезертирів з можливістю внесення застави

У СБУ обурені: суд арештував дезертирів з можливістю внесення застави
Голова СБУ Василь Грицак

Служба безпеки України оскаржуватиме рішення Миколаївського суду

Сьогодні, 22 листопада, Центральний районний суд міста Миколаїв обрав запобіжний захід двом затриманим на адмінкордоні з Кримом військовослужбовцям-дезертирам з української армії у вигляді арешту на два місяці з можливістю внесення застави. Про це сьогодні сказав на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак.

«Затриманих дезертирів передано до військової прокуратури. Стосовно них у Миколаєві судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», – сказав він.

Розмір застави за одного – 250 тисяч гривень, за іншого – 350 тисяч грн.

Грицак заявив, що його обурило рішення про можливість внесення застав за дезертирів. «Це дезертири, які перейшли на бік окупанта, і тому нас обурює можливість внесення за них застав», – сказав він.

Грицак повідомив, що Служба безпеки України оскаржуватиме це рішення суду.

Як повідомлялося, українські спецслужби затримали на кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.

Російська сторона в зв'язку з цим заявила, що колишніх українських військових, які зрадили присягу, нібито виманили на пункт «Джанкой».

За даними СБУ, затримані зрадники-колишні військовослужбовців ЗСУ хотіли купити в Україні документи про вищу освіту, щоб потім стати офіцерами російської армії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: