В Софії продовжуються протести проти військової агресії Росії в Україні

В Софії продовжуються протести проти військової агресії Росії в Україні
Підтримка українців з усього світу просто зараз забезпечує наше майбутнє
фото: glavcom.ua

В Столиці Болгарії вже третій день проходять протести проти військової агресії Росії в Україні. Про це повідомляє кореспондент «Главкому».

Сьогодні захід, організований НУО «Атлантична рада Болгарії» та Союзом українських організацій в Болгарії «Мати Україна», розпочався о 12 годині навпроти будівлі президентства Болгарії.

«Російська війна проти України спрямована не тільки проти свободи однієї країни. Це акт спрямований проти фундаментальних цінностей Європи. Ця війна торкається всіх нас. Давайте об’єднуватись разом! Настав час не залишатись бездушними, нечуйними, байдужими. Підтримка українців просто зараз забезпечує наше майбутнє. Давайте разом незалежно в якій країні ми народились – Україні, Болгарії, Росії скажемо «Ні» агресору!», – йдеться в заяві «Мати Україна».

Окрім гасел на підтримку України, протестуюючі також закликають до посилення інтеграції Болгарії в НАТО та вимагають відставки міністра оборони Стефана Янева, який нещодавно заявив, що не слід вішати на дії Росії проти України вішати ярлик «війна».

Також протестуючі закликають до проведення декомунізації в країні, зокрема, знесення пам’ятників радянській армії, яких по всій Болгарії знаходиться біля 50.

Нагадаємо, у Києві близько восьмої ранку 26 лютого прогримів потужний вибух поблизу аеропорту «Жуляни».

Як відомо, війна з російськими окупантами триває третю добу. Минулої ночі уламки збитої ворожої ракети влучили у багатоповерхівку в районі Позняків, на вулиці Кошиця, 7-а.

Радник очільника МВС Антон Геращенко також повідомив, що росіяни били по Києву крилатими або балістичними ракетами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: