В Україні найвищий у Європі розрив між зарплатами депутатів та середніми доходами

В Україні найвищий у Європі розрив між зарплатами депутатів та середніми доходами

З 1 листопада зарплата депутатів має зрости до 36 250 гривень на місяць

З 1 листопада зарплата нардепів буде в сім разів більшою за середню зарплатню в Україні

Українські депутати вперше обігнали Європу – за рівнем заробітної плати. Минулого тижня нардепи підвищили собі зарплатню приблизно вдвічі. Тож уже з 1 листопада 2016 року народні обранці мають отримувати 36 250 гривень щомісяця.

Дохід депутатів у сім разів перевищуватиме середню зарплату в Україні, яка в серпні цього року, за даними Державної служби статистики, становила 5202 гривні на місяць. Такого розриву немає в жодній країні Європейського союзу. Про це свідчить нещодавнє дослідження «Главкома».

Наприклад, найбільше в країнах ЄС зарплата депутатів перевищує середню – у Франції. Тут народні обранці отримують приблизно в шість разів більше, ніж середньостатистичні французи. У Німеччині дохід депутатів вищий за середній в країні – у 5,5 разу.

Зовсім інша ситуація в країнах, які колись входили до так званого соціалістичного табору. У Латвії та Литві зарплата парламентарія лише в 2,2 разу вища за середню. А в таких країнах, як Румунія, Угорщина і Болгарія, у депутатів немає навіть дворазової переваги. Румунські нардепи отримують всього на 45% більше народу. А угорські та болгарські – на 30% і 6% відповідно.

Топ-10 країн ЄС із найвищими зарплатами депутатів

Дані Preisvergleich, німецького сайту, що займається дослідженням цін

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: