В Україні немає понад 300 людей, звільнення яких вимагають бойовики - СБУ

В Україні немає понад 300 людей, звільнення яких вимагають бойовики - СБУ

В СБУ не розуміють, звідки представники бойовиків беруть ці цифри

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт пояснив ситуацію з кількістю осіб, звільнення яких вимагають бойовики на переговорах у Мінську.
«Ми взяли цифру 1102, яку в минулому році передали нам у Мінську, і уважно проаналізували. З 15 числа Дарина Морозова стала говорити про 602 людей, і ми не розуміємо, звідки ці цифри беруться. Я взяв унікальні викладки, які ще ніде не демонстрував: із цифри 1102 людини 333 людини взагалі до нас не надходили, таких людей ніколи не було на території України, де діють закони. 180 осіб вже звільнено, і більшість не захотіли туди повертатися. Тобто вони були рішенням судів звільнені. 20 осіб з цього списку ніколи не були під слідством, понад 100 осіб взагалі не вдалося встановити. А 42 людини, які вчиняли злочини, не мають стосунку до лінії зіткнення і взагалі до АТО», - сказав Тандіт в ефірі телеканалу «112 Україна».
«Тобто це чергова піар-акція, просто «замилюють» нам очі і спеціально говорять про те, що вони хочуть, щоб ми віддали всіх. Кого? Ми нікого на вулицях не ловимо, ми діємо лише в рамках закону», - заявив він.
Нагадаємо, процес звільнення полонених на Донбасі заблокували представники незаконних збройних формувань.
В «ДНР» відхилили пропозицію Києва щодо обміну заручниками за принципом 50 бойовиків на 25 українських військових і готові лише обмінювати «всіх на всіх».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: