В Україні Різдво святкуватимуть двічі?

В Україні Різдво святкуватимуть двічі?
Різдвяні свята

Тимчук зазначив, що пропозиція зробити вихідним днем Різдво, 25 грудня, – це відновлення соціальної справедливості

Законопроект, що передбачає оголошення Різдва, 25 грудня, вихідним днем, враховує традиції віруючих цілої низки конфесій. Про це в коментарі виданню «Гордон» заявив нардеп від «Народного фронту» Дмитро Тимчук, який є одним із авторів законопроекту.

«Ні для кого не таємниця, що Українська православна церква Московського патріархату – це серйозний інструмент у гібридній війні. Що стосується ініціативи зробити Різдвом 25 грудня, то потрібно розуміти, що значна частина нашого населення – це католики. Зокрема, в західних регіонах країни. Вони і без того відзначають Різдво 25 грудня. Тому не можна сказати, що цей законопроект створено спеціально на зло Москві. Ми хочемо поважати традиції віруючих не лише УПЦ МП, яких навіть не більше половини, а й усіх інших. Є протестанти, католики і так далі», – зазначив Тимчук.

За його словами, Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) і УПЦ МП зможуть, як і раніше, відзначати Різдво 7 січня.

«7 січня ніхто не скасовує Різдво. Просто кожен відзначатиме свято в той день, який буде відповідати його релігійним переконанням. Безумовно, цей законопроект має політичне забарвлення, але насправді це цілком технічний момент для відновлення справедливості з боку держави по відношенню до великої кількості віруючих. УПЦ КП і УПЦ МП як відзначали Різдво 7 січня, так і відзначатимуть. Цей день залишиться святковим. Але при цьому ми не повинні ігнорувати інші конфесії», – наголосив нардеп.

Він акцентував увагу, що авторами законопроекту є одразу 24 народних депутати.

«Ми не вигадуємо нові свята, ми їх легалізуємо. Пропозиція зробити вихідним днем Різдво, 25 грудня, – це відновлення соціальної справедливості. Причому хочу зазначити, що в цей день Різдво відзначають далеко не одні тільки католики. Коли буде розглянуто законопроект, сказати складно. Там 24 автори, що істотно збільшує ймовірність його розгляду якомога швидше. Проте у нас зараз багато бюджетоутворюючих проектів, які досі не розглянуто. І зрозуміло, вони в пріоритеті», – резюмував Тимчук.

Нагадаємо, народні депутати пропонують встановити 25 грудня святковим неробочим днем.

Торік секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов пропонував розглянути можливість перенесення офіційного свята Різдва Христового з 7 січня на 25 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: