В Україні випустили першу групу поліцейських-омбудсменів

В Україні випустили першу групу поліцейських-омбудсменів

Кілька місяців тому в системі Нацполіції було створено Управління захисту прав людини

Перша група поліцейських, які пройшли тренінг підвищення кваліфікації у сфері захисту прав людини, завершила підготовку, повідомляє прес-служба Національної поліції України у вівторок.

«Я упевнена, що ціла команда, яка займатиметься правами людини в Національній поліції, працюватиме абсолютно по-новому. Вони працюватимуть не для того, щоб виправдати очікування своїх начальників, а щоб виправдати сподівання звичайних людей», - заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

Як зазначено в повідомленні, кілька місяців тому в системі Нацполіції було створено Управління захисту прав людини (УЗПЛ). Цей підрозділ тісно співпрацюватиме з Міністерством юстиції України та міжнародними експертами. Крім того, працівники УЗПЛ моніторитимуть додержання прав людини в закладах поліції, зокрема - в ізоляторах тимчасового тримання.

Крім того, Деканоїдзе зазначила, що безпека України є не лише її внутрішнім питанням, а й питанням безпеки всієї Європи. Тому необхідно, щоб Україна розвивалася і стала сильною державою в європейській сім'ї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: