В Україні з'явився ще один кандидат в президенти, який знає, як вести розмову з Путіним

В Україні з'явився ще один кандидат в президенти, який знає, як вести розмову з Путіним
Роман Безсмертний 

Політик заявив, що має аргументи для розмови з Путіним, які почує і Європа, і Трамп

Україна має стати суб’єктом світової політики та в першу чергу відстоювати національні інтереси в переговорних процесах. Про це в ефірі програми «Бацман» на телеканалі «112» заявив український політик, екс-віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний.

«Ми занадто багато уваги приділяємо зовнішньому контуру і мало ситуації всередині країни. Сила України тут, а не в Брюсселі, не в Парижі, не в Берліні, не у Вашингтоні. Так, з ними треба тримати контакт, координувати дії, але для мене саме український інтерес – тема номер один», - сказав він.

При цьому Безсмертний наголосив, що знову на зустрічі президентів США та Росії йтиметься «про Україну і без України», а мова йде про долю більше 40 мільйонів українців.

«Якщо в нинішньому протистоянні Трамп знаходить сили сідати за стіл переговорів (хоча міг би ігнорувати це), то Україна тим більше зобов’язана в особі її очільника вести цю розмову з Росією. Але при цьому треба розуміти: хочеш миру – готуйся до війни!», - зазначив політик.

На запитання журналіста, чи є у вас що сказати Путіну, Безсмертний відповів: «Я десятки разів продумував це. Я знаю, як вести цю розмову».

Щодо аргументів в переговорах з президентом Росії, він сказав наступне: «В мене є аргументи, які почує Європа та Трамп. Без таких видумок як-то Нормандський формат чи Тристороння контактна група, яка контактує, а не вирішує питання».

На його думку, для цього в України є «козирі», які вона чомусь не використовує. І заховані вони, зокрема, «в питаннях світового енергетичного ринку», та у співпраці з Китаєм.

«Для мене є дивним, чому зустрічі на найвищому рівні між Україною та Китаєм відбуваються так рідко. Чотири роки тому такий шанс був та розтанув. Щоб бути економічно сильними та мати серйозний ресурс, треба працювати з Китаєм. Це серйозний козир», - наголосив Безсмертний.

Нагадаємо, раніше лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка вже заявила, що братиме участь у президентських перегонах 2019 року, розповіла про те, що знає, «як і з ким вести переговори про мир».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: