В українському посольстві в Австрії розповіли, що пропонували Фірташу допомогу, але той відмовився

В українському посольстві в Австрії розповіли, що пропонували Фірташу допомогу, але той відмовився

На цьому стосунки з Фірташем завершилися

Посольство України в Австрії пропонувало юридичну допомогу олігарху Дмитру Фірташу, коли його арештували у Відні в березні 2014 року. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів посол України в Австрії Олександр Щерба.
«Його заарештували ще, коли я не був послом. Посольство йому запропонувало юридичну допомогу. Він від неї відмовився. На цьому, в принципі, стосунки і завершилися. На суді наприкінці квітня минулого року була присутня наша консул. Все», - сказав посол.
Якщо ж австрійській прокуратурі щось потрібно, вони працюють напряму зі своїми колегами в Україні, оскільки це дуже чутлива інформація, в якій коло залучених максимально вузьке, зазначив Щерба.
Він також прокоментував ситуацію щодо повідомлення про обшуки у віденському будинку Фірташа. Як відомо, Щерба в Твіттері написав про обшуки, і що, судячи з усього, проти Фірташа є нова підозра, на цей раз з Німеччини. Потім прокуратура цю інформацію спростувала, а захисник Фірташа звинуватив посла у наклепі. «Про це був телевізійний репортаж центрального австрійського телебачення. І я просто переповів те, що прозвучало в ефірі. Чому потім виникла така ситуація, мені незрозуміло. Але було малоприємно, коли моє ім’я вживалось в одному реченні зі словами «збрехав», «наклеп» і так далі. Це все неправда», - сказав посол.
Щерба повідомив, що не відповів на лист адвоката Фірташа з вимогами пояснень, оскільки «лист був написаний у такому тоні, який виключав будь-яке подальше спілкування».
Посол також додав, що він говорив з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним на цю тему.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: