В Україну надійшла вакцина для профілактики дифтерії та правця

В Україну надійшла вакцина для профілактики дифтерії та правця
Фото pediatriya.info

Літак, що перевозив ванцину, вже приземлився в Борисполі

Вакцина для профілактики дифтерії та правця (АДП-М), яка застосовується для ревакцинації дітей і дорослих, закуплена дитячим фондом ЮНІСЕФ, надійшла в Україну. Про це повідомила медичний експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ця вакцина приземлилася в аеропорту Бориспіль. Можливо, вона вже доставлена на склади держпідприємства «Укрвакцина», - сказала вона.

Булавінова підкреслила, що «проблем з розмитненням вакцини не повинно було бути, оскільки всі документи по цій поставці були готові».

Вона зазначила оперативне вирішення Міністерством охорони здоров'я питань, пов'язаних з постачанням закуплених міжнародною організацією препаратів. «В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дуже швидко намагається вирішити всі питання, що виникають. Як американський лікар вона дуже орієнтована на вакцинацію і стурбована низьким рівнем вакцинації в Україні», - сказала Булавінова.

Вона також повідомила, що в даний час ЮНІСЕФ «веде пошук рейсу» для доставки в Україну закупленої за кошти держбюджету 2015 року вакцини АДС для профілактики дифтерії та правця у дітей.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, 12 липня була видана довідка на ввезення в Україну 1,599 млн доз вакцини АДП-М. Це перша партія з трьох поставок в загальній кількості 5,122 млн доз цієї вакцини, які закуповує ЮНІСЕФ. Ця вакцина вироблена компанією Biological-E (Хайдарабад, Індія).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: