В «Укроборонпромі» озвучили три версії вибуху

В «Укроборонпромі» озвучили три версії вибуху
Фото УНІАН

Розглядається три версії: самодетонація снаряду, наявність стороннього вибухонебезпечного предмета, порушення правил безпеки

Фахівці «Укроборонпрому» озвучили три найбільш ймовірні версії вибуху на території випробувальної станції №2 Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів в Сумській області. Про це повідомляє прес-служба концерну.

«Розглядається три версії: самодетонація снаряду через зміну хімічних властивостей речовини протягом його зберігання, наявність стороннього вибухонебезпечного предмета, який спрацював у момент проведення підготовчих робіт; порушення правил безпеки під час виконання робіт працівниками», - повідомили фахівці.

Відзначається, що роботи з утилізації боєприпасів проводили в рамках тристороннього договору між «Укроборонсервіс», NSPA (Агентство НАТО з технічного обслуговування і постачання) і Міністерством оборони України.

Раніше у військовій прокуратурі повідомили, що утилізація боєприпасів проводилася з порушенням. Вибух розслідується за ч. 2 ст. 273 КК України - порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах, що спричинило загибель людей.

Нагадаємо, вчора на станції «Укроборонпрому» вибухнула авіаракети, три людини загинули, один з них - представник НАТО. Ще двоє постраждалих з важкими травмами доставлені в лікарні Сум і Шостки. «Укроборонпром» створив комісію з розслідування вибуху на станції концерну в Сумській області. У військовій прокуратурі заявили, що причиною вибуху могла бути недбалість посадових осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: