В Уряді обіцяють громадянам монетизацію субсидій, але лише часткову

В Уряді обіцяють громадянам монетизацію субсидій, але лише часткову
Фото з відкритих джерел

За монетизацію лише залишків субсидій активно агітують урядові куратори та керівники Мінрегіонбуду та Мінсоцполітики

У Кабінеті міністрів обіцяють з наступного року монетизувати залишки субсидій. Віце-прем’єр Павло Розенко пояснює – йдеться про зекономлені кошти. «Коли кажуть, що система субсидій не спонукає людей до економії ресурсу, це правда. Ми ж хочемо створити механізм, коли людина, яка отримує субсидію, прикручуючи газ, може зробити економію на своїй субсидії. І тоді після завершення опалювального сезону в неї на рахунку накопичиться певна сума завдяки економії, яку ми можемо монетизувати. І тоді людина отримає реальні кошти, які вона зможе спрямувати на енергозбереження», -  зазначив  Розенко.

За монетизацію лише залишків субсидій активно агітують також урядові куратори та керівники Мінрегіонбуду та Мінсоцполітики: «Ми маємо рухатися спочатку в напрямку монетизації залишків субсидій, що будуть зекономлені громадянами, а в майбутньому – перейти до повної монетизації», - зазначив віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Звісно, обсяги коштів на енергоефективність будуть значно меншими порівняно з тими, які можна було б отримати за умов повної монетизації субсидій. За різними прогнозами, в бюджеті на 2017 рік обіцяють передбачити майже вдвічі більше субсидій порівняно з 2016 роком. Це зумовлено тим, що ціни на газ і тарифи на тепло та гаряче водопостачання цього року зросли вдвічі. Найближчим часом подорожчає й водопостачання, а з 1 вересня зросте в ціні й електроенергія.

Водночас в опозиції - зокрема, депутат від «Батьківщини» заступник голови парламентського Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак - вимагають повної монетизації субсидій.

Детальніше читайте у статті «Главкому» «Розкривайте гаманці! Чому влада так боїться видавати субсидії грішми»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: