В уряді обіцяють, що цієї зими «віялових» відключень світла не буде

В уряді обіцяють, що цієї зими «віялових» відключень світла не буде

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України кажуть, що запасів газу достатньо, щоб не допустити віялових відключень електроенергії

У цьому осінньо-зимовому сезоні вдасться уникнути віялових відключень електроенергії завдяки понаднормовим запасам газу. Про це в ефірі «5 каналу» заявив радник міністра енергетики та вугільної промисловості України Костянтин Ущаповський.

Він повідомив, що, за підрахунками енергетиків, для успішного проходження осінньо-зимового максимуму необхідно 14,5 млрд кубічних метрів газу. «Однак для того, щоб зробити необхідний запас, убезпечити країну від можливих критичних ситуацій, було прийнято рішення збільшити даний обсяг до 17 млрд кубічних метрів. Ця подушка дає нам гарантію того, що в разі виникнення форс-мажорних обставин, а це, перш за все, аномально холодна зима, ця подушка газу дозволить використовувати його на газомазутних станціях, таких як Трипільська ТЕЦ і Запорізька ТЕЦ, тим самим не допустити віялових відключень електроенергії», – заявив Ущаповський.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі заявили, що середньомісячна температура повітря цієї зими в Україні буде вищою від норми. Морози триватимуть не більше 5 тижнів, а сніг випаде на початку грудня. Крім того, через різкий перепад температур очікується ожеледиця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: