В уряді прозвітували: на рахунку невиплачених пенсій мешканцям Донбасу вже накопичилось 10 млрд грн

В уряді прозвітували: на рахунку невиплачених пенсій мешканцям Донбасу вже накопичилось 10 млрд грн

Обіцяють виконати всі соціальні зобов’язання перед людьми

Держава заборгувала мешканцям окупованих територій 10 млрд грн. Саме така сума накопичилась на рахунках невиплачених пенсій. Про це розказав віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в інтерв’ю «Главкому».
При цьому всі соціальні зобов’язання перед людьми, які живуть на окупованій території, будуть виконані, - запевнив він. Але це можливо за умови відновлення територіальної цілісності України, коли на захоплених територіях буде поновлено дію українських законів. «Ця сума перевищує вже 10 мільярдів гривень. Але ще раз наголошу – ми готові виконати всі зобов’язання перед українськими громадянами», - сказав Розенко.
Також він презентував новий сервіс виплати пенсій вимушеним переселенцям, що розпочне свою роботу з 1 червня. «Ощадбанк» спільно з Пенсійним фондом буде видавати пенсійний документ, який є одночасно і посвідченням, і банківською карткою. При оформленні цієї картки буде чітко ідентифікуватися, що людина живе на підконтрольній українській владі території. Також карту неможливо буде використовувати на території так званих «ДНР/ЛНР».
«Плюс до цього, ми на цій системі ще й протестуємо майбутні принципи пенсійної системи всієї України. Я не виключаю, що такий елемент буде діяти в майбутньому для всіх пенсіонерів. Бо все-таки державні банки – це гарантія того, що кошти пенсіонерів будуть надійно захищені та збережені», - додав міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: