В Уряді розказали, яких фахівців бракує Україні

В Уряді розказали, яких фахівців бракує Україні

Міністерство економіки збільшило державне замовлення на фахівців у сфері IT

В Україні найбільшим попитом на ринку праці нині користуються фахівці у сфері IT та різних технічних спеціальностей. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

«Міністерство економіки збільшило державне замовлення на програмістів, на фахівців у сфері IT. Бо є очевидна недостатність їх на ринку праці. Натомість так само були збільшені місця на інженерні, власне, технічні спеціальності. Це те, що нам дуже потрібно», - зазначила вона.

Водночас очільниця міністерства уточнила, що подібна ситуацію на ринку праці можливо спрогнозувати на 5-6 років. «Бо бакалаври вийдуть за 4 роки, магістри - ще пізніше. А інститут прогнозування ринку праці у нас, на жаль, розвинутий надто слабо і над ним ще багато потрібно працювати», - додала вона.

Разом із тим відомство зменшило держзамовлення на право, економіку. «Цих фахівців вже дуже багато. Крім того, за цими спеціальностями є попит і на платне навчання. Якщо проаналізувати попит на контрактну форму навчання, то, в першу чергу, як бачимо, люди готові платити за здобуття юридичних, економічних та філологічних спеціальностей», - розповіла міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: