В уряді розповіли, коли підвищать пенсії для людей з інвалідністю

В уряді розповіли, коли підвищать пенсії для людей з інвалідністю
Пенсіонер

Віце-прем’єр запевняє, що пенсійна реформа буде осучаснюватися, відповідно пенсії будуть зростати

Наступний етап підвищення пенсії для людей з інвалідністю передбачається з 1 грудня. Про це в ефірі «112 Україна» заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

«На сьогодні в умовах пенсійної реформи перераховувались лише трудові пенсії. Соціальні пенсії, зокрема виплати інвалідам, будуть збільшуватися зі збільшенням прожиткового мінімуму. Наступне збільшення прожиткового мінімуму у нас відбувається із 1 грудня цього року. Тому відповідні виплати будуть збільшуватися з 1 грудня», – зазначив він.

Розенко також додав, що пенсійна реформа буде осучаснюватися, відповідно пенсії будуть зростати.

«Це не останнє підвищення пенсій. На цьому пенсійна реформа не закінчується. Акт 1 жовтня, коли вам перерахували пенсії, він перший, але не останній. Ми рухаємося далі. Будуть нові рішення, будуть нові підняття пенсій, будуть нові осучаснення», – підкреслив він.

Як повідомлялось, міністр соціальної політики Андрій  Рева заявляв, що середня пенсія після підвищень з жовтня зросла на понад 550 грн.

Нагадаємо, що 3 жовтня Рада ухвалила пенсійну реформу, 8 жовтня президент Петро Порошенко підписав її. 11 жовтня Гройсман пообіцяв щорічне перерахування пенсій.

Читайте також матеріал «Главкома» «Пенсійна реформа. Про що мовчить Гройсман?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: