В Японії стартували парламентські вибори

В Японії стартували парламентські вибори
Вибори в Японії

На деяких виборчих дільницях вибори завершаться раніше через наближення тайфуну Лан

В Японії почалося голосування на виборах в нижню палату парламенту.

Голосування триватиме до 20.00 неділі (14.00 за Києвом). На деяких виборчих дільницях вибори завершаться раніше через наближення тайфуну Лан.

На 465 місць в палаті будуть обиратися 1,18 тис. депутатів. Вперше в голосуванні зможуть взяти участь громадяни віком від 18 років, раніше на дільниці допускалися тільки особи від 20 років.

Основна боротьба розгорнеться між так званими трьома полюсами: правлячою коаліцією ліберально-демократичної партії і партії Комейто і двома опозиційними силами - Партією надії і конституційно-демократичною партією.

Згідно з опитуваннями, ліберально-демократична партія, яку очолює Синдзо Абе, і її традиційний партнер по урядовій коаліції - Комейто - можуть розраховувати десь на дві третини депутатських мандатів. Цього достатньо для проведення будь-якого законопроекту, оскільки дозволяє подолати вето верхньої палати.

Нагадаємо, у суботу, 21 жовтня, у Чехії завершилися дводенні парламентські вибори. О 14:00 годині за місцевим часом закрилися всі виборчі дільниці й розпочався підрахунок голосів.

Попередні результати підрахунку виборів у Чехії свідчать про переконливу перемогу на виборах центристсько-популістської партії ANO. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: