Вандал, який розгромив пам'ятник героям Небесної сотні, хотів би повторити свій вчинок - прокурор

Вандал, який розгромив пам'ятник героям Небесної сотні, хотів би повторити свій вчинок - прокурор

Вандал проживає в окупованому Севастополі

Затриманий заявив, що він діяв на власний розсуд

Підозрюваний у пошкодженні пам’ятного знака героям Небесної сотні Юрій Чеканов заявив, що був готовий знову вчинити подібний злочин, якщо би його не взяли під варту.

Про це повідомив прокурор Київської місцевої прокуратури №6 Сергій Сказко після завершення судового засідання з обрання Чеканову запобіжного заходу.

«Підозрюваний заявив, що він діяв на власний розсуд, що зробив це правильно, і що у разі обрання іншого запобіжного заходу він вийде з суду і піде знову в те ж місце продовжувати свої діяння», - розповів Сказко.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не варто підозрюваному призначити психіатричну експертизу з огляду на такі його заяви, прокурор зазначив: «Якщо в ході досудового розслідування виникнуть сумніви щодо його психічного здоров’я, буде призначена відповідна психіатрична експертиза».

Також Сказко розповів, що Чеканов має паспорт громадянина України із реєстрацією у Луганській області у місті Алчевськ, а фактично проживає в окупованому Севастополі.

Крім того, прокурор зазначив, що задоволений рішенням суду, адже суд повністю задовільнив клопотання обвинувачення стосовно запобіжного заходу.

Нагадаємо, 5 жовтня у центрі Києва 43-річний чоловік розтрощив пам’ятник Героям Небесної сотні, поваливши гранітні плити.

Незабаром його забрала у відділок поліція, а прокуратура оголосила про підозру. Затриманий назвав свої дії зумисними, щоб «закінчилася війна на Донбасі і щоб перестали вбивати людей».

У п'ятницю, 6 жовтня, Печерський райсуд Києва обрав затриманому в справі про руйнування пам’ятника героям Небесної сотні запобіжний захід – арешт на два місяці з можливістю внесення застави у 320 тисяч гривень

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: