Ватажки «ДНР» і «ЛНР» підписали рамкову угоду про розведення сил на Донбасі

Ватажки «ДНР» і «ЛНР» підписали рамкову угоду про розведення сил на Донбасі
Фото Reuters

Угода стосується першого розведення сил і засобів на Донбасі на трьох ділянках – Петровське, а також Станиця Луганська і Золоте

Ватажки бойовиків самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький підписали рамкове рішення про розведення сил і засобів на Донбасі. Про це повідомляє «Донецьке агентство новин».

«Глава «ДНР» Олександр Захарченко підписав документ про розведення сил і засобів на Донбасі», – сказав глава делегації «ДНР» на переговорах контактної групи Денис Пушилін.

Вчора свій підпис під рішенням поставив лідер бойовиків «ЛНР» Ігор Плотницький.

Як відомо, 21 вересня у Мінську було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі. Згідно з нею, СММ ОБСЄ здійснює на постійній основі моніторинг та верифікацію «процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках» площею не менше 2 на 2 кв. км – у районі населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська. Розведення має початися тільки після того, як СММ ОБСЄ верифікує дотримання режиму повного припинення вогню протягом семи діб для кожної з конкретних ділянок, а сам процес не повинен перевищувати 30 діб. Дію угоди може бути поширено й на інші ділянки фронту, однак їх буде визначено в результаті подальших консультацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: