«Вберегтися від іноземного впливу»: Путін затвердив доктрину інформаційної безпеки РФ

«Вберегтися від іноземного впливу»: Путін затвердив доктрину інформаційної безпеки РФ
Володимир Путін

Президент Росії вважає, що країна потребує захисту від «інформаційно-психологічного впливу» інших держав

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про затвердження доктрини інформаційної безпеки РФ. Документ розміщений на офіційному порталі правової інформації РФ.

«Справжня доктрина являє собою систему офіційних поглядів на забезпечення національної безпеки Російської Федерації в інформаційній сфері», - йдеться в документі.

«Розширюються масштаби використання спеціальними службами окремих держав засобів надання інформаційно-психологічного впливу, спрямованого на дестабілізацію внутрішньополітичної та соціальної ситуації в різних регіонах світу і приводить до підриву суверенітету і порушення територіальної цілісності держав», - йдеться в документі.

Крім того, як повідомляється в доктрині, «відзначається тенденція до збільшення в зарубіжних засобах масової інформації обсягу матеріалів, що містять упереджену оцінку державної політики РФ. Російські засоби масової інформації часто піддаються за кордоном відвертій дискримінації, російським журналістам створюються перешкоди для здійснення їх професійної діяльності».

Як повідомлялось, Європарламент ухвалив резолюцію щодо протидії російським ЗМІ. У документі йдеться, що пропаганда є частиною «гібридної війни» і спрямована на те, щоб «спотворити правду, посіяти сумніви і ворожнечу між країнами союзу».

Власне, і серед росіян зростає невдоволення телевізійними пропагандистськими продуктами. Зокрема, житель Москви Роман Масленников подав до суду на ФГУП ТТЦ «Останкіно» через «отупіння населення» програмами, які воно випускає в ефір. У позові він вказує, що впродовж останніх кількох років почав відчувати залежність від щоденного перегляду передач, які показують на російських каналах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: