Вбивство Шеремета: Червакова припускає, що до осені з'являться чергові «плівки Мельниченка»

Вбивство Шеремета: Червакова припускає, що до осені з'являться чергові «плівки Мельниченка»
Фото day.kyiv.ua

Нардеп: ця історія – чорна, вона дуже вписується в геополітичну картину

Убивство журналіста Павла Шеремета найближчим часом може породити безліч спекуляцій. Про це заявила народний депутат України, член фракції «Блок Петра Порошенка» Ольга Червакова, повідомляє телеканал «112 Україна».

«Потрібно зрозуміти, якими були мотиви людей, які це зробили. Я не хочу зараз грати у конспірологію та говорити, що це були якісь інопланетяни, або думати, що це світова змова. Ця історія – чорна, вона дуже вписується в геополітичну картину. І я боюся, щоб до осені не виникло якоїсь спекулятивної гри, якихось фальшивих «плівок Мельниченка», - сказала Червакова.

Як відомо, умовною назвою «плівки Мельниченка» (або «касетний скандал») в Україні називають політичний скандал, що вибухнув після оприлюднення касетних записів з кабінету президента України Леоніда Кучми восени 2000 р., які свідчать про нібито причетність Кучми та низки інших високопосадовців і політиків до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Запис розмов президента з окремими посадовими особами зробив та опублікував співробітник служби охорони глави держави Микола Мельниченко.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув уранці 20 липня 2016 р. внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівнику інтернет-видання «Українська правда» Олені Притулі, однак її самої в автівці не було. Поліція кваліфікувала вибух авта з Шереметом як умисне вбивство.

22 липня в мережі з'явився відеозапис з камер спостереження, на якому зафіксовано момент закладення вибухівки під машину журналіста.

З приводу того, що сталося, генпрокурор України Юрій Луценко висловив думку, що вбивство Шеремета може бути частиною великого плану. Також Луценко пообіцяв з ганьбою звільнити правоохоронців, які «злили» відео з матеріалів слідства щодо вбивства. Ключова версія слідства щодо вбивства Шеремета – помста за професійну діяльність.

Шеремета поховали 23 липня в Мінську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: