Віце-прем’єр: Ми не допустимо, аби люди з окупованих територій їздили за пенсією, а потім повертались назад

Віце-прем’єр: Ми не допустимо, аби люди з окупованих територій їздили за пенсією, а потім повертались назад

Україна не має фізичної можливості виплачувати пенсії та соцдопомогу на окупованих територіях

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в інтерв’ю «Главкому» заявив, що уряд наразі шукає механізм чіткої фіксації того, що людина, яка отримує пенсію від України, проживає на території, підконтрольній українській владі. І щоб жодна копійка українського бюджету не йшла на територію окупованої України.

«На жаль, такі випадки є. Такий контроль ми будемо здійснювати в різний спосіб. Так, довідка про реєстрацію може бути безстроковою. Але ті люди, які мають право на соціальну допомогу, пенсійні виплати, безумовно, повинні підтверджувати факт свого проживання на підконтрольній Україні території. На сьогоднішній день цей штамп потрібен. І ДМС зобов’язана його ставити», - вважає він.

Розенко також повідомив, що в уряді шукають механізми, щоб контролювати цей процес, «не ганяючи постійно туди-сюди людей».

«От ми сказали, що всі соціальні та пенсійні виплати у нас будуть іти через Ощадбанк. Що це означає? Ми будемо розуміти, що ця готівка, як мінімум, тут знімається. Це перше. Друге. У нас реєстр Пенсійного фонду буде адаптований із системою МВС, СБУ і Державної прикордонної служби. Таким чином ми будемо чітко бачити, хто виїжджає на територію, не підконтрольну українській владі», - додав віце-прем’єр.

«Через спільну роботу із силовими структурами, через спільну інформаційну базу Пенсійного фонду і Ощадбанку ми будемо чітко впливати на те, щоб не допустити фінансування тероризму. Наголошую: ми нікого з українських громадян не обмежуємо в соціальних виплатах, ми нікого не обмежуємо в пенсіях. Забрали роботу, зарплату, соцвиплати та пенсії в людей терористи й російські окупаційні війська, які захопили частину території України. Наше ж завдання -  зробити все, щоб люди, які переїхали чи переїдуть на постійне проживання сюди, мали можливості отримувати в повному обсязі всі пенсії і соцвиплати. І знов зазначу: у нас сьогодні немає фізичної можливості виплачувати пенсії та соцдопомогу на окупованих територіях», - підкреслив Розенко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: