«Вдалий» стартап: Uber відзвітував про збиток у $1,27 млрд

«Вдалий» стартап: Uber відзвітував про збиток у $1,27 млрд

У першому кварталі 2016 року компанія втратила $520 млн до оподаткування та інших виплат, у другому кварталі – $750 млн

Найбільший сервіс із замовлення таксі через додаток Uber відзвітував перед своїми інвесторами про збиток у $1,27 мільярда за перше півріччя 2016 року. Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
За даними видання, інформацію озвучив фінансовий директор Uber Гаутам Гупта (Gautam Gupta). У першому кварталі 2016 року компанія втратила $520 млн до оподаткування та інших виплат, у другому кварталі – $750 млн, причому приблизно $100 млн збитку випало на американський ринок.
Гупта, пише видання, додав, що основна частина збитків припадає на різні компенсації водіям сервісу. При цьому обсяг замовлень Uber показав значне зростання між першим і другим кварталами цього року: з $3,8 млрд до $5 млрд, а чистий виторг зріс на 18%, з $960 млн у першому кварталі до $1,1 млрд у другому.
Збитки та виручка Uber зростають разом із міжнародною експансією сервісу, зазначає Bloomberg. У 2015 році, за даними видання, Uber втратив $2 млрд до оподаткування та інших виплат, а загалом з моменту свого запуску у 2009 році – $4 млрд.
Знайти такі самі значні збитки в історії приватних компаній досить складно, зазначають у Bloomberg. Найбільший збиток онлайн-рітейлера Amazon, наприклад, становив $1,4 млрд 2000 року.
Один з інвесторів Uber у бесіді з виданням повідомив, що очікує збереження збитковості Uber ще протягом одного-двох кварталів.
Нагадаємо, що 30 червня цього року сервіс замовлення таксі Uber почав роботу в Києві. Мер Києва Віталій Кличко став першим пасажиром-користувачем Uber і дуже радів, що Київ став першим містом в Україні, де починає працювати сервіс.
Uber має штаб-квартиру в Сан-Франциско і працює у понад 300 містах світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: