Великобританія може допомогти Росії уникнути європейських санкцій

Великобританія може допомогти Росії уникнути європейських санкцій
Британія була потужним прибічником санкцій проти Росії через її дії в Україні

Через кілька років після виходу Великобританії з ЄС ми побачимо набагато більш м'яку політику по відношенню до Росії - експерт

Майбутній вихід Великобританії з ЄС створює політичні та правові проблеми для політики санкцій, застосованої блоком з метою приборкати ядерні амбіції Ірану та відреагувати на дії Росії в Україні, як стверджують деякі нинішні і колишні політики, вважає Річард Невью, колишній високопоставлений співробітник Держдепартаменту з санкцій політиці, пише The Wall Street Journal.

«Великобританія відігравала важливу роль у все більш активному - і більш ефективному - застосуванні ЄС політики санкцій», - вважає він.

За словами експерта, Британія була потужним прибічником санкцій проти Росії через її дії в Україні, виступаючи в якості великодержавного союзника канцлера Німеччини Ангели Меркель і противаги державам, подібним до Італії та Греції. «Великобританія відіграла ключову роль, перекривши фінансування російських державних компаній в Лондоні, найпотужнішому фінансовому центрі Європи», - йдеться в статті.

«Через кілька років після виходу Великобританії з ЄС, я думаю, ми побачимо (...) набагато більш м'яку політику по відношенню до Росії», - вважає інший експерт, Фредрік Весслау, старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин.

Однак мало хто з експертів очікуює різких змін, зазначає The Wall Street Journal. «Великобританія братиме участь у зустрічах ЄС до свого офіційного виходу, хоча її вплив буде знижуватися Багато заходи збережуться, оскільки ЄС зобов'язаний виконувати рішення ООН щодо санкцій», - пише автор статті.

Британські чиновники також дали зрозуміти, що уряд має намір підтримувати колишню політику. Під час візиту до Києва міністр закордонних справ Борис Джонсон заявив про те, що його країна збереже економічний тиск на Росію, відзначає видання. «Тим не менш, деякі експерти вважають, що зовнішня політика Британії після Brexit зміниться, припускаючи, що для Лондона після виходу з ЄС торговельні угоди можуть виявитися пріоритетними по відношенню до принципів зовнішньої політики», - йдеться в статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: