Вершина дипломатії: Лавров відповів на звинувачення США анекдотом про Чапаєва

Вершина дипломатії: Лавров відповів на звинувачення США анекдотом про Чапаєва
Сергій Лавров
Фото Getty images

Глава російского МЗС відповів на запитання про звинувачення Сполучених Штатів анекдотом

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров порівняв обвинувачення з боку США і європейських країн з анекдотом про Василя Чапаєва, пише ТАСС.

«Пам'ятаєте [анекдот], як Василь Іванович Чапаєв їздив в Монте-Карло, [грали в карти] і коли вони говорили у кого скільки очок, хтось сказав: «У мене 21». Чапаєв каже: «Покажи». У відповідь : «У нас заведено вірити на слово». І тут у Василя Івановича поперла карта ...», - розказав Лавров.

«Ось щось схоже зараз відбувається і з обвинуваченнями в нашу адресу, - зазначив він. - Ті, хто нас звинувачує в хакерських атаках, санкціонованих державою, у втручання у виборчу кампанію США і багатьох європейських країн, хто звинувачує [президента Сирії Башара] Асада у використанні хімічної зброї, хто звинувачує нас і інших в багатьох гріхах, керуються цією самою максимою - що в пристойному суспільстві заведено вірити на слово».

«Ну, по-перше, у нас світова спільнота багатобарвна і багатогранна. А по-друге, той же президент США Рональд Рейган сказав таку фразу – «довіряй, але перевіряй», - сказав Лавров. - Тому ми будемо довіряти тільки фактам, а не вірити на слово».

Як повідомлялось, німецький міністр жорстко поставив на місце Лаврова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: