Вибори-2019: Центрвиборчком просить 36 млн гривень на кібербезпеку

Вибори-2019: Центрвиборчком просить 36 млн гривень на кібербезпеку

Охендовський зазначив, що ще не всі державні органи зрозуміли серйозність викликів, які стоятимуть і перед ЦВК, і перед Україною наступного року

Центральна виборча місія потребує 36 млн грн, щоб гарантувати кібербезпеку виборів 2019 року.

Про це заявив голова ЦВК Михайло Охендовський під час круглого столу «Кіберзагрози для виборчого процесу в Україні», організованого за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), повідомили Укрінформу у Відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.

Зокрема, Охендовський зазначив, що ще не всі державні органи зрозуміли серйозність викликів, які стоятимуть і перед ЦВК, і перед Україною наступного року. За словами Охендовського, попри всі зусилля Комісії, торік їй так і не вдалося переконати ані уряд, ані Верховну Раду в тому, що для успішної протидії сучасним кіберзагрозам Центральній виборчій комісії необхідно мати і сучасне обладнання.

«У результаті зараз, як і рік тому, потреба у коштах на закупівлю відповідного обладнання продовжує становити близько 36 млн грн. Без запровадження нового обладнання та нових підходів до захисту власних інформаційних ресурсів у 2019 році Центральній виборчій комісії буде складніше гарантувати той рівень кібербезпеки виборів, який ми змогли гарантувати у 2014-му. Діяти у цьому напрямку потрібно вже зараз – до осені цього року», – заявив Охендовський. 

Як повідомлялось раніше, комітет Ради рекомендує підтримати усіх кандидатів до ЦВК, яких пропонує президент

Нагадаємо, 5 січня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на нових членів Центральної виборчої комісії.

Як відомо, 23 січня президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

24 січня список оновився – до нього додали 14-го кандидата, від фракції «Народний фронт». 

Читайте також Хто замінить Охендовського. Порошенко вніс подання на 13 нових членів ЦВК (список) 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: