Вибори до Держдуми: У Лаврова обурились, що Україна «порушує правила», забороняючи відкриття дільниць

Вибори до Держдуми: У Лаврова обурились, що Україна «порушує правила», забороняючи відкриття дільниць

Рішення України про неможливість проведення виборів до Держдуми в російських установах на території України є «порушенням норм пристойності і правил цивілізованого міжнародного спілкування», кажуть у Лаврова

Спроби України виставити Росії ультиматуми щодо проведення виборів до Держдуми на українській території є сміховинними, йдеться у заяві МЗС РФ

«Що стосується спроб київської влади виставити Росії ультиматуми, пов’язати відкриття виборчих дільниць в Україні з проведенням виборів у російському Криму, то вони сміховинні. Крим є невід’ємною частиною Росії, і рішення про проведення виборів там є виключною прерогативою Російської Федерації», – заявили у МЗС РФ.

Також зазначається, що рішення київської влади про неможливість проведення виборів до Держдуми в російських установах на території України є «порушенням норм пристойності і правил цивілізованого міжнародного спілкування».

У відомстві нагадали, що нинішні представники української влади отримали свої нинішні повноваження за підсумками позачергових президентських у 2014 р. і парламентських у 2015 році виборів, які проводилися, зокрема, і на території Росії, де було забезпечено безпеку, незважаючи на «проблеми у взаєминах між нашими країнами».

«Рішення Києва від 10 вересня спрямоване на те, щоб позбавити російських громадян, які постійно проживають або тимчасово перебувають на території України, їхнього невід’ємного права на вільне волевиявлення. Вкотре Київ робить навмисний вибір на користь подальшого загострення російсько-українських відносин», – ідеться у повідомленні.

У МЗС РФ закликали іноземних партнерів Києва, а також міжнародні організації, що займаються захистом прав людини, дати оцінку цьому рішенню і вимагати його скасування.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив про неможливість проведення виборів до Держдуми Росії на території України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: