Вибух в Кабулі: загинуло щонайменше сім осіб

Вибух в Кабулі: загинуло щонайменше сім осіб

В Афганістані наростає хвиля атак на фоні майбутніх виборів в 2018-2019 років

Внаслідок вибуху, який організував терорист-смертник у Кабулі, загинуло щонайменше сім осіб. Про це йдеться в заяві Міністерства внутрішніх справ Афганістану.

Вибух стався недалеко від місця проведення зборів прихильників регіонального лідера Атта Мохаммада Нура. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Нур є губернатором північної провінції Балх, який очолює партію етнічних таджиків Джаміат-і-Ісламі.

Як стверджують представники Міністерства внутрішніх справ, терорист-смертник наблизився до готелю в районі Хаїр-Хана, в якому відбувалися збори прибічників Атта Мохаммад Нура. Внаслідок вибуху постраждали п’ять поліцейських і дві цивільні особи. 

Причиною низки вибухів в столиці країни називають загострення конкуренції між регіональними лідерами напередодні виборів очільника Афганістану, які заплановані на 2019 рік. В середу Ашраф Гані звільнив очільника Виборчої комісії, що збільшило сумніви щодо можливості вчасно провести вибори до парламенту і регіональних рад у 2018 році. 

Як повідомлялося, 7 листопада бойовики напали на приватну телевізійну станцію Shamshad TV в столиці Афганістану Кабулі.

31 жовтня сім людей загинули внаслідок вибуху у дипломатичному кварталі Кабула, де розташовані іноземні посольства та будівлі уряду Афганістану.

Відповідальність за вибух взяло терористичне угруповання «Ісламська держава».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: