Вибухи під Вінницею: кількість постраждалих зросла

Вибухи під Вінницею: кількість постраждалих зросла
Центральний штаб допомоги в Калинівці

В результаті пожежі на складі боєприпасів в Калинівці Вінницької області постраждали дві людини. Про це повідомив перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко.

«Дві жінки звернулися за медичною допомогою, неважкі травми», – сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна».

Гижко додав, що на даний момент за хвилину вибухає близько трьох снарядів.

У той же час голова Вінницької ОДА Валерій Коровій зазначив, що на місце пожежі вилетіли квадрокоптери, які зняли джерела загоряння.

Раніше рятувальники повідомили про одну постраждалу через вибухи у Калинівці. «За попередньою інформацією травмована 1 особа. Постраждалу у стані середньої тяжкості госпіталізовано до Вінницької центральної районної лікарні», - йдеться у повідомленні.

Станом на ранок з Калинівського району евакуйовано 28 300 чоловік, з яких евакуювалося власним транспортом 20 000 чоловік, із збірних евакопунктів — 8 300 чоловік. Крім того, з Центральної районної лікарні евакуйовано 180 хворих до міських лікарень м. Вінниця.

На охорону публічної безпеки та порядку на території Вінницької області залучено понад 2,8 тисяч працівників поліції.  

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також прибув до Вінниці, для координації дій з ліквідації надзвичайної ситуації із загорянням на складах боєприпасів неподалік від міста.

Поліцейські і нацгвардійці перекрили в'їзди до Калинівки, а також здійснюють евакуацію жителів міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради опублікував заяву, в якій стверджує, що територія міста Вінниця в зону ураження наявних на складах в Калинівці боєприпасів не підпадає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: