Вибухівку на автівці Шеремета активували через мобільний, - ЗМІ

Вибухівку на автівці Шеремета активували через мобільний, - ЗМІ
УНІАН

Судячи з відео вибуху, заряд був встановлений дуже грамотно, між педалями управління і сидінням - там, де вибуховий пристрій відокремлює від водія лише дно автомобіля, каже експерт

Детонатор вибухівки під автомобілем привів в дію сигнал на телефон, допускають експерти. Про це повідомляє Страна.ua, посилаючись на власны джерела у МВС.

Співрозмовник видання допустив, що зловмисники використовували сім-карти, не прив'язані до конкретної особистості. «Швидше за все, в якості ініціюючого елемента детонатора було використано приймальний пристрій мобільного телефону з такою сім-картою, - розповів фахівець. - Найчастіше кілери подають сигнал на сім-карту в межах прямої видимості».

Це пов'язано із тим, що в зоні відсутності мережі сигнал не доходить до телефону, пояснив вибухотехнік. Відповідно, в таких випадках вибуховий пристрій не спрацьовує. Виходячи з цього, виконавці вбивства під час вибуху авто знаходилися неподалік від місця події. Вони повинні були переконатися в досягненні мети, зазначив експерт.

«Судячи з відео вибуху, заряд був встановлений дуже грамотно, між педалями управління і сидінням - там, де вибуховий пристрій відокремлює від водія лише дно автомобіля», - повідомив фахівець. Також він упевнений, що виконавець вбивства бачив, як журналіст сідав в авто.

Джерело видання в Генпрокуратурі також вважає, що вибух здійснили за допомогою радіокерованого вибухового пристрою. За його словами, на місці події знайшли уламки самого пристрою. Радіопристрій задіяв детонатор з дистанційним радіовачем.

Також експерти додали, що кілер підірвав авто на проїжджій частині для приховування свого місцезнаходження. В іншому випадку правоохоронці могли б дізнатися, звідки надійшов сигнал на радіопристрій.

Як повідомлялося, Анджей Мрочек, експерт Центру досліджень тероризму Collegium Civitas і експерт City Security, вважає, що на відеозаписі моменту вибуху автівки, в якій знаходився Павло Шеремет, ймовірно, зафіксований виконавець злочину.

Нагадаємо, Шеремет загинув вранці 20 липня в Києві під час вибуху автомобіля його цивільної дружини Олени Притули. За даними МВС, в автомобілі під сидінням водія спрацювала саморобна бомба. Глава Генпрокуратури України Юрій Луценко назвав загибель Шеремета вбивством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: