Віце-прем’єр радить громадянам більше не розраховувати на шарову пенсію

Віце-прем’єр радить громадянам більше не розраховувати на шарову пенсію

Не сплачуєш страхові внески – пенсія нараховуватися не буде

Кожен громадянин України, який хоче майбутньому мати пристойну пенсію, повинен працювати легально і сплачувати пенсійні внески. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в інтерв’ю «Главкому».
«Кожна людина, особливо молода, зараз повинна розуміти: якщо ти хочеш мати в майбутньому більш-менш пристойну пенсію, ти маєш працювати легально і сплачувати пенсійні внески. Такої шари «я працювати не буду чи буду працювати нелегально, а ви потім все одно мені заплатите пенсію» вже не буде. Я в цьому переконаний», - сказав він.
Розенко зазначив, що такого немає в жодній країні в Європі. «Може бути якась соціальна допомога, мінімальна, але не страхова пенсія», - сказав він.
«Страховий принцип, зафіксований у законодавстві: сплачуєш страхові внески – отримуєш страхову пенсію, не сплачуєш внески – пенсія нараховуватися не буде, лише соцдопомога в невеликих розмірах», - підкреслив він.

Крім того, Розенко згадав достроковий вихід на пенсію. «Людина свідомо йде на меншу пенсію. Якщо людина хоче отримати повну пенсію, вона має легально відпрацювати той пенсійний стаж, який зафіксований у нашому чинному законодавстві, і вийти на пенсію в той вік, який там встановлено. А такого, щоб вийти на пенсію раніше, а отримувати її в повному розмірі, як і інші, не може бути. Бо виходить парадоксальна картина. Учитель, лікар чи працівник соціальної сфери «відпахав» все життя, вийшов на пенсію в 60 років, маючи трудовий стаж 30-35 років. У зв’язку з невеликою заробітною платою, розмір пенсії цієї людини складе 1100 гривень. І маємо людину, яка вийшла на пенсію достроково, не захотіла далі працювати, має невеликий стаж роботи або взагалі не працювала. То що, її пенсію ми теж маємо дотягувати до прожиткового мінімуму, тих же самих 1100 гривень? Це неправильно. Принцип соціальної справедливості має працювати», - зазначив віце-премь’єр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: