Віце-спікер Геращенко поділилась відчуттями, які її переслідують, коли вона прилітає у Мінськ

Віце-спікер Геращенко поділилась відчуттями, які її переслідують, коли вона прилітає у Мінськ
Ірина Геращенко

Жодного разу я не чула тут білоруську – Геращенко про візит до Мінська

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко жодного разу під час своїх багаточисельних візитів до Білорусі не чула білоруської мови. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами віце-спікера, загалом, у Білорусі, лунає російська мова. «Після певних пошуків (бо зранку тут нічого не працює, це не Києв) я таки облюбовала одну кафешку з гарним капучіно. О 8 тут зовсім пусто, о 9 зала вже вщенть заповнена. Цікаве спостереження , в основному це чоловіки, що ведуть ділові переговори (в Києві, навпаки, ранкові кав'ярні- місце зустрічей і веселого щебетання дівчат). І ось жодного, жодного разу я не чула тут білоруську. Тільки російську. Офіціанти, відвідувачі, всі без виключення- говорять тільки російською, й зовсім не відчувається, що ти в Білорусі, а не в РФ», - написала Геращенко.

Як стверджує віце-спікер, на відміну від Білорусі, Україна на правильному шляху самоідентифікації, в тому числі, і тому що українці говорять рідною мовою. «Україні зараз дуже важко, всі громадяни платять надзвичайно високу ціну за самовизначення і незалежність, за самоідентифікацію . Але - ми на правильному шляху, на своєму, вибороному і вимріяному нами, як народом і країною. Так гостро відчуваю це в Білорусі. І так страшно, що ми можемо, через власну бездумність, це втратити. Не маємо права втратити», - зазначила Ірина Геращенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: