Відсьогодні підвищуються тарифи на електроенергію для населення

Відсьогодні підвищуються тарифи на електроенергію для населення

Тепер українці платитимуть за світло 90 коп. за кВт/год

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила роздрібні тарифи на електричну енергію,.

Про це повідомляє НКРЕКП.

Тепер українці платитимуть за світло 90 коп. за кВт/год. Діяти такий тариф буде лише за перших 100 використаних кіловат. Решта коштуватиме 168 коп. за кВт/год. з податком на додану вартість.

Нагадаємо, що за тарифами з 1 вересня 2016 року до 28 лютого 2017 року для населення ціна на на електричну енергію становила 71,4 коп. за кВт/год. за перших 100 використаних кіловат, решта – 163,8 коп. за кВт/год.

Зазначається, що, електрична енергія, яка витрачається в багатоквартирних будинках та гуртожитках на технічні цілі (роботу ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків, відпускається за тарифом 140 коп. за 1 кВт/год (без податку на додану вартість).

Також електрична енергія, яка витрачається в дачних та дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі (роботу насосів) та освітлення території, буде відпускатися за тарифом 140 коп. за 1 кВт/год (без податку на додану вартість).

Електроенергія для промисловості подешевшає. Порівняно з лютим 2017 року в березні тариф першого класу напруги (35 кВ і вище) в середньому знизиться на 1,1%. Для споживачів другого класу напруги (менше 35 кВ) зниження буде в середньому на 1,4%. Загалом передбачається зменшення оптово-ринкової ціни на електроенергію у 2017 році на 15,2%. 

Читайте також: Нові тарифи на світло. Скільки доведеться платити за електроенергію з 1 березня.

Тим, хто вже розуміє, що нові тарифи йому не по кишені, радимо вивчити статтю «Главкома» про те, як отримати житлову субсидію від держави.

Розрахувати допомогу від держави можна, скориставшись нашим калькулятором субсидії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: