Винуватиця смертельного ДТП у Харкові відмовилася давати свідчення

Винуватиця смертельного ДТП у Харкові відмовилася давати свідчення
Винуватиця ДТП Олена Зайцева

Суд у п'ятницю обере запобіжний захід 20-річній харків'янці - водію Lexus

Київський районний суд Харкова в п'ятницю, 20 жовтня, розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно 20-річної харків'янки - водія Lexus, - яка у центрі міста в'їхала у пішоходів, внаслідок чого п’ять людей загинули на місці. Про це повідомив сьогодні на брифінгу начальник ГУ Національній поліції в Харківській області Олег Бех.

«Запобіжний захід обиратиметься завтра в Київському райсуді», - сказав він.

Бех також підтвердив, що дівчина перебувала за кермом машини, яка належить її вітчимові.

«Це підтверджено. Власник транспортного засобу буде викликаний слідчими для допиту», - сказав він.

Начальник обласної поліції повідомив, що винуватиця ДТП чотири рази притягувалася до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху за ч. 1, 3 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення в 2016 році і двічі - від початку цього року.

У свою чергу начальник слідчого управління Сергій Чиж, який також брав участь у брифінгу, повідомив, що затриманій було надано адвоката з центру правової допомоги та роз'яснено її права. Дівчина відмовилася свідчити стосовно себе, посилаючись на ст. 63 Конституції України.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що суд заарештував винуватицю ДТП у Харкові. Проте пізніше глава МВС відредагував свій пост в Facebook і видалив інформацію про арешт. 

У середу ввечері, 18 жовтня, у центрі Харкова сталася дорожньо-транспортна пригода, після якої автомобіль «Лексус» влетів у натовп пішоходів. За останніми даними, 5 людей загинули, ще п'ятеро осіб госпіталізовані.

Начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Олег Бех заявив, що ДТП сталася через порушення правил дорожнього руху. Зокрема водій «Лексуса» рухалася на заборонний сигнал світлофора.

За кермом автомобіля «Лексус» RX 350 перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна, донька місцевого бізнесмена Олена Зайцева. 

За фактом аварії відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Більш докладно про трагедію у Харкові  читайте тут.

Читайте також матеріал «Главкома» Кривава ДТП у Харкові. Невже у Європі нема мажорів на дорогах?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: