Вища рада юстиції просить Порошенка звільнити скандальну суддю Царевич

Вища рада юстиції просить Порошенка звільнити скандальну суддю Царевич

За звільнення Царевич з посади судді Печерського райсуду проголосували 13 членів ВРЮ

Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання президентові України щодо звільнення Оксани Царевич з посади судді Печерського районного суду міста Києва за порушення присяги судді. Про це повідомляє прес-служба ВРЮ.
Як повідомив після оголошення результатів таємного голосування голова ВРЮ Бенедисюк, це рішення прийнято більшістю голосів (13) «за», «проти» проголосувало 2 члени ВРЮ.
Дисциплінарна справа стосовно судді була відкрита ВРЮ за нерозглянутими Тимчасовою спеціальною комісією з перевірки суддів судів загальної юрисдикції заявами Лугової від 9 грудня 2014 року та прокурора Печерського району міста Києва Волошина від 12 грудня 2014 року (переданими до ВРЮ у квітні цього року) і стосувалася дій судді під час розгляду низки справ проти активістів Майдану.
Також ВРЮ під час засідання 15 вересня розглянула матеріали щодо внесення подання президентові України про призначення кандидатів на посади суддів місцевих судів та вирішила внести подання про призначення 21 кандидата на посади суддів вперше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: