Вишневський розповів про початок конфлікту із міністром Петренком

Вишневський розповів про початок конфлікту із міністром Петренком
Андрій Вишневський

Вишневський зізнався про намір Петренка поставити свою людину на чолі системи надання безоплатної правової допомоги

Андрій Вишневський, заступник міністра юстиції, коментуючи причину конфлікту із міністром юстиції Петренком, заявив, що зрозумів, що більшість з тих речей у міністерстві, які гучно представляються суспільству як реформи, такими реформами не є.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив Андрій Вишневський, заступник міністра юстиції, коментуючи причину конфлікту із міністром юстиції Петренком, через який подав у відставку.

«Наступного дня, коли я був призначений заступником міністра, Павло Петренко раптом звернувся до мене по підтримку кандидатури на посаду керівника координаційного центру безоплатної правової допомоги іншого його заступника Павла Мороза, який займався питаннями державної реєстрації. Я відмовив», - заявив Вишневський.

Вишневський зізнався, що погодився стати заступником міністра юстиції через те, що вірив у хорошу роботу структури.

«Не було підстав вважати, що я побачу те, що побачив у міністерстві в перший місяць роботи. Зараз минуло два місяці. У мене було достатньо цього часу, щоб зрозуміти, що більшість з тих речей, які гучно представляються суспільству як реформи, такими реформами не є», – зізнався заступник міністра.

Він прокоментував також намір міністра юстиції поставити свою людину на чолі системи надання безоплатної правової допомоги та скасувати її.

«Мені важко зрозуміти, як Павло Петренко збирається це зробити. Є один варіант – він може ліквідувати чи реорганізувати центри – це дійсно повноваження міністра юстиції за законом. Або через якісь незаконні тиски, впливи, поради новому керівництву координаційного центру», – вважає заступник міністра.

Вишневський розтлумачив вертикаль діяльності системи безоплатної правової допомоги.

«На її чолі стоїть координаційний центр з надання правової допомоги, а всі 120 центрів є його територіальними відділеннями. Відповідно директор центру має повноваження фінансові – стосовно затвердження кошторисів, і кадрові – призначення і звільнення директорів цих центрів», – пояснив Вишневський важливість посади, на яку Петренко просуває Павла Мороза.

Нагадаємо, заступник міністра юстиції України Андрій Вишневський написав заяву про відставку через незгоду з політикою очільника відомства Павла Петренка та «втратою взаємної довіри». 

Андрія Вишневського заступником міністра юстиції уряд призначив 19 квітня 2017 року. До цього з 2012 року він обіймав посаду керівника Координаційного центру з надання правової допомоги, був директором центру правової реформи і законопроектних робіт при Міністерстві юстиції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: